Preasfințitul Vincențiu a sfințit lucrările exterioare la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Colelia.

Duminică, 7 octombrie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Colilia, Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Reprezentanții autorităților locale și județene au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei şi a vorbit despre învierea fiului văduvei din Nain, despre chemarea pe care Mântuitorul o face prin cuvintele: „Tinere, ție îți zic, scoală-te!” tuturor copiilor și tinerilor Sfintei noastre Biserici de a urma Cuvântul Evangheliei Vieții, de a-i urma lui Hristos „Calea, Adevărul și Viața”.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Preasfințitul Părinte Episcop a acordat „Ordinul Crucea Sloboziei în grad de cavaler , domnului primar Niță Nichita pentru implicarea directă în lucrările de restaurare ce s-au efectuat la Biserica Parohială.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori ai bisericii și apoi, însoțit de soborul de  preoți și diaconi, împreună cu mulțime de credincioși au înconjurat sfântul locaș, arhiereul sfințind lucrările exterioare ale bisericii parohiale.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa, împreună cu însoțitorii slujitori au mers la secția de vot și și-au exprimat votul la Referendumul pentru modificarea Constituției.


Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...