Ziua de 01 septembrie 2014

Între începutul anului bisericesc și începutul anului școlar la 1 septembrie este o legătură indisolubilă. Această legătură, ale cărei origini se pierd în negura istoriei Școlii românești, așează Biserica pe poziția de inițiatoare și susținătoare a insituțiilor de învățământ de pe meleagurile locuite din vechime de români.

Acesta a fost subiectul seminarului informativ desfășurat la Parohia Ciocănești Sârbi din Protopopiatul Călărași, la inițiativa Părintelui Paroh Dumitru Cristian – Laurențiu și cu concursul tinerilor din parohie, susținuți de membrii Serviciului Cultural din Comitetul Parohial. La seminar au participat domnii Petre Pavel, Primarul comunei Ciocănești și Pârvan Gabriel, membru în Comisia de Cultură a Consiliului Local și administrator al Școlii din localitate, doamnele Peicu Vasilchia și Bogdan Tudora, cadre didactice la Școala din Ciocănești, tineri elevi și studenți din Parohia Ciocănești Sârbi. Domnișoara Croitoru Vicky Georgiana, vicepreședinte a Consiliului Județean al Elevilor, a dat citire referatelor alcătuite de tinerii Dragu Oana Florina, Gârbaș Emanuel și Ghiță Georgian (student în anul II la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța), după care a urmat o sesiune de discuții libere la care au participat toți cei prezenți.

Concluzia conturată din referatele citite și din discuțiile ce au urmat este că prezența Bisericii în Școală prin orele de Religie susține dezvoltarea procesului didactic, așa cum a făcut-o încă de la începuturile Școlii românești.

A consemnat preot Dumitru Cristian Laurențiu, paroh la parohia Ciocănești Sârbi din Protopopiatul Călărași.

[files]
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...