Educație pentru sănătate la Parohia Ciocănești Sârbi

Un mesaj repetatpână la epuizare duce în cele din urmă la ignorarea sa de către cei cărora lise adresează. Pentru a fi perceput din nou, mesajul trebuie adus la nivelpersonal, într-o formă care să depășească rigiditatea abordării generaliste.

În acest contextși ținând seama de perioada caniculară specifică verii, părintele parohCristian – Laurențiu Dumitru, de la Parohia Ciocănești Sârbi, ProtopopiatulCălărași, l-a invitat joi, 23 iunie, în biserica parohială pe domnul doctorGheorghe Briceag, medic primar de medicină generală în comuna Ciocănești.

Întâlnirea cucredincioșii, moderată de părintele, a avut un caracter interactiv, domnuldoctor profitând de ocazie pentru a vorbi despre afecțiuni cu frecvență mairidicată în rândul locuitorilor comunei și profilaxia lor și pentru a dasfaturi folositoare cu privire la sezonul cald. S-a vorbit despre alimentațiasănătoasă, despre timpul de odihnă, despre efectele auto-medicației și despremulte altele.

Credincioșiiprezenți au manifestat un interes deosebit, întrebând și ascultând cu multăluare-aminte. Această întâlnire face parte dintr-o serie de evenimentesocio-culturale organizate în această vară la Parohia Ciocănești Sârbi.

A consemnatpreot Cristian – Laurențiu Dumitru.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...