Corul VATRA Ciocănești la Ziua Imnului Național al României

În anul 1998,Parlamentul României a proclamat ziua de 29 iulie ca „Ziua Imnului Național alRomâniei”, în amintirea momentului petrecut la 29 iulie 1848 în Grădina Publicădin Râmnicu Vâlcea (actualul Parc Zăvoi). Poemul lui Andrei Mureșanu, denumitinițial „Răsunet”, a fost cântat pe melodia unui cântec religios al vremii,„Din sânul Maicii mele”, modificată de Anton Pann. Interzis de comuniști,„Deșteaptă-te, române” a răsunat pe străzi în decembrie 1989, devenind în 1990Imnul de stat al României și, pentru câțiva ani (1991-1994) chiar și alRepublicii Moldova.

Vineri, 29iulie, Imnul Național al României a fost intonat la Călărași, în cadrul unuieveniment solemn, de către Corul VATRA Ciocănești, condus de părintele CristianLaurențiu Dumitru, de la Parohia Ciocănești Sârbi, Protopopiatul Călărași,alături de Fanfara Centrului Cultural Județean Călărași. Corul VATRA și-aînceput activitatea la 24 februarie 2016 și fost deja prezent la mai multe evenimente desfășurate atât în comunaCiocănești, cât și în municipiul Călărași.

„A fost o onoarepentru noi să putem răspunde invitației Centrului Militar Județean și sperăm săputem face acest lucru și în viitor” au declarat membrii corului.

A consemnatpreot Cristian Laurențiu Dumitru.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...