Slujbă arhierească la Mănăstirea Chiroiu

Sâmbătă, 21noiembrie 2015, sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit Sfânta Liturghie la MănăstireaChiroiu.

Sub protiaPreasfinției Sale au slujit părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîţ,părinții consilieri Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor SilviuDascălu, părintele Protopop Aurel Berbec, preacuvioşi părinţi stareţi dincadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

La acest praznic,Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Cornel – VasilicăAndrei, ce urmează a fi hirotonit preot pe seama parohiei Ogoru, cu hramul„Sfântul Ierarh Spiridon” din Protopopiatul Lehliu.

În cuvântul deînvăţătură, Preasfinţia Sa, a vorbit despre prăznuirea de astăzi, Intrarea înBiserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe careni-l dă Sfânta Fecioară, acum la începutul Postului Nașterii Mântuitorului.

S-a săvârşitslujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, iar după Sfânta Liturghie, PreasfințiaSa și soborul de slujitori au săvârșit slujba de sfințire a Icoanei MaiciiDomnului – Gherontița, care împodobește biserica sfintei mănăstiri.

A cercetat paraclisuldin incinta mănăstirii cu hramurile „Sfântul Alexandru” și „Sfânta CuvioasăParascheva”.

Slujba a fosttransmisă online pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor – www.sf-esc.ro și Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...