Praznicul „Întâmpinării Domnului” la Catedrala Episcopală

Duminică, 2 februarie 2014, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Preasfinţia Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de preacucernici părinți consilieri, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi şi mulţime de credincioși.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Praznic al Întâmpinării Domnului, prilej cu care s-a aniversat şi împlinirea a 20 de ani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu, a fost moment de înnoire duhovnicească, pentru toţi credincioşii din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, care au fost prezenţi şi împreună rugători cu soborul de slujitori.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Cătălin Ștefan Niță pe seama parohiei Prozanic, Protopopiatul Oltenița, iar preacucernicului părinte Ionuţ Butu, inspector eparhial, i-a acordat duhovnicia prin hirotesie.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi şi despre roadele duhovniceşti pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredinţându-ne toată viaţa lui Dumnezeu. A mulţumit părinţilor consilieri, protopopi şi stareţi pentru prezenţa la acest moment aniversar şi pentru bucuria comuniunii în slujire.

Cu această ocazie, au fost lansate trei monografii-album: Monografia Protopopiatul Lehliu, Monografia Mănăstirii Radu Negru şi Monografia Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” Alexe, municipiul Călăraşi, volume aniversare tipărite de Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, prezentate de părintele consilier Manuel Rusu.

Preasfinţia Sa a acordat acte de cinstire: preacucernicului părinte Oliver Clementin Matache i-a acordat rangul de iconom-stavrofor cu dreptul a purta și „Crucea Sloboziei”, iar domnului avocat Ştefan Sava i-a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce Aniversară”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu, pentru că ziua de 2 februarie are o însemnătate deosebită pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. În acest an s-au împlinit 20 ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...