Corala „Sfântul Mina” a cântat în deschiderea Corului „Preludiu”

Festivalul și Concursul Național de Interpretare a liedului ,,Ionel Perlea,, , ediția a XXIII-a , s-a încheiat în seara de 18 mai 2014 cu un Recital de muzică sacră în Catedrala Episcopală Slobozia.

Concertul susținut de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia, dirijat de Pr. Cătălin Stanciu și de Corul de cameră „Preludiu” , condus de maestrul Voicu Enăchescu, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în prezența președintelui Consiliului Județean Ialomița, profesor Silvian Ciupercă, a fost un eveniment excepțional, primit cu emoție și încântare de un public numeros.

Prin alăturarea secțiunii de muzică sacră unui festival național de lied, organizatorii : Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, Uniunea Criticilor Muzicali „Mihail Jora” București, alaturi de Protopopiatul Slobozia, doresc apropierea publicului larg de muzica de cameră și, astfel, omagierea personalității marelui muzician român, Ionel Perlea.

Sub genericul „Ialomița dintotdeauna pentru totdeauna” program inițiat și susținut de Consiliului Județean Ialomița , Concertul de muzică sacră înnobilează armonios Festivalul și Concursul Național de interpretare a liedului „Ionel Perlea” , continuând o istorie de peste două decenii, ctitorie culturală care onorează nu numai municipiul Slobozia, județul Ialomița, dar și cultura națională, la nivelul cerințelor contemporaneității.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...