Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” și-a sărbătorit hramul

Joi, 29 mai 2014, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a sărbătorit hramul.

Programul zilei a debutat la ora 8:30, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu săvârşind Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi Dumitru Drăghici de la Protopopiatul Slobozia și Mihail Zotta de la Protopopiatul Lehliu şi de un sobor ales de preoţi şi diaconi.

La vremea predicii Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire a Înălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte protopop Mihail Zotta de la parohia Lehliu Gară I, Protopopiatul Lehliu.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare.

Tot în această zi, la orele 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a VI-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Preasfinţia Sa a împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la acest vernisaj.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...