5 ani de la Întronizarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu În Eparhia Bărăganului

Praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este şi sărbătoarea Eparhiei, căci în această zi, în urmă cu 5 ani, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Astfel, în ziua de 29 iunie 2014 clerul şi dreptmăritorii creştini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Evenimentul a fost marcat de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, unde, pe lângă Preasfinţia Sa au slujit Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor format din părinţii consilieri, protopopi, inspectori și preacuvioși părinți.

La momentul predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Episcop Casian a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine.

Cu acest prilej aniversar, Întâistătătorul Eparhiei a acordat domnului Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte și domnișoarei Raluca Dumitrescu Președinte GAL Călărași Vest „Crucea Sloboziei în Grad de Mare Cruce”.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba de Te Deum, iar preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, a citit un cuvânt, în numele ostenitorilor Centrului Eparhial, prin care a subliniat realizările pastorale, misionare, administrative şi sociale ale Episcopiei noastre în cei cinci ani.

Preasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-şi nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 judeţe ale Episcopiei noastre o săvârşesc, va spori înzecit şi însutit în anii care vor urma.

Preacucernicul părinte Manuel Rusu, consilier cultural, a prezentat noua apariţie editorială, monografia-album: Monografia Protopopiatul Urziceni, volum aniversar tipărit de Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Agenţia de ştiri – „Lăcaşuri Ortodoxe” a transmis online Sfânta Liturghie arhierească, ce va putea fi vizionată și în reluare pe următoarele site-uri: www.lonews.ro [file:///C:/Users/Mass-Media/Desktop/29%20iunie%202014%20-%20anicersare%20PS%20-%205%20ani/www.lonews.ro] şi www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro/] .
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...