Hramul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

Joi, 13 noiembrie 2014, şcoala pentru formarea viitorilor preoţi din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, a îmbrăcat veşminte de sărbătoare, prăznuindu-şi patronul spiritual, pe marele patriarh constantinopolitan Sfântul Ioan Gură de Aur.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde au slujit foști elevi, actuali angajați ai Centrului Eparhial, profesori, preoţi şi diaconi. S-a săvârșit slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Preasfințitul Damaschin, profesorii și elevii Seminarului care au trecut la cele veșnice.

Din partea Seminarului, la acest moment festiv au vorbit părintele director Constantin Pătrașcu despre împlinirea a douăzeci de ani de la înființarea Seminarului Teologic Ortodox, a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru purtarea de grijă și ajutorul oferit Seminarului, prin bursele lunare oferite celor mai buni 16 elevi din toți anii de studiu, iar elevul Cristian Dumitru din clasa a XII-a a susţinut referatul despre sfinții martiri Brâncoveni, ctitori ai unei moșteniri culturale și spirituale neprețuite.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre modelul de viaţă, care este Sfântul Ioan Gură de Aur pentru elevii seminarişti şi pentru preoţii începutului de secol XXI. Cunoaşterea vieţii sale, a operei sale ne ajută să găsim răspunsuri pentru multele probleme pe care viaţa de zi cu zi le ridică înaintea noastră.

Preasfinţia Sa a apreciat numărul mare de elevi de la toate ciclurile de învățământ, prezenți la această sărbătoare.

Preasfinţitul a înmânat bursele acordate de Sfânta Episcopiei celor mai buni 16 elevi ai Seminarului Teologic.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...