Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia

Duminică, 1 martie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Corala Catedralei Episcopale.

Prima Duminică a Postului Mare sau Duminica Ortodoxiei a fost rânduită ca fiind ziua în care se face colecta pentru Fondul Central Misionar. Acest Fond este destinat în exclusivitate ajutorării lucrării social-filantropice și misionare a Sfintei noastre Biserici. După citirea Pastoralei Sfântului Sinod, s-a făcut colecta, strângându-se suma de 1.110 lei.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Nicușor Florinel Obretin, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Tot în această zi Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară” domnului Cătălin Ion, președintele Asociației Lăcașuri Ortodoxe, partenerul nostru media, dar și cel care este „făclie luminoasă în spațiul virtual web”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia sa a ţinut un cuvânt de învăţătură despre însemnătatea primului popas spiritual al Sfântului şi Marelui Post, şi le-a mulţumit credincioşilor prezenţi pentru generozitatea arătată la colecta Fondului Central Misionar.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...