Îndoită prăznuire de hramul Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”

În ajunulhramului Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, cubinecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu s-a săvârșit slujba depriveghere, sub protia Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail, VicarEparhial.

A doua zi, joi,21 mai 2015, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală dinSlobozia şi-a sărbătorit hramul și pe Sfinții Împărați și întocmai cuApostolii, Constantin și mama sa, Elena .

Programul zileia debutat la ora 8:30, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu săvârşind SfântaLiturghie arhierească, înconjurat de părinţi consilieri ai Centrului Eparhialşi de un sobor ales de preoţi şi diaconi.

În cadrulSfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Ionuț AlexandruTomescu pe seama parohiei Sohatu, cu hramul „Schimbarea la Față” dinProtopopiatul Oltenița.

La vremeapredicii Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire aÎnălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în BisericaOrtodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

După otpustulSfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitoriiCatedralei Episcopale.

După SfântaLiturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşiiprezenţi la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din ParculTineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilorneamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărziimilitare.

Slujba de hram a fost transmisă online pe RețeauaInformațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro și Agențiade Știri Lăcașuri Ortodoxe.

Tot în aceastăzi, la orele 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat lavernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a VII-a,organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu programprelungit Nr. 2 din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiatcopiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Preasfinţia Saa împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la acest vernisaj.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...