Acoperământul Maicii Domnului – hramul de toamnă al Catedralei Episcopale din Slobozia

În ajunulsărbătorii, miercuri, 30 septembrie 2015, cu binecuvântarea PreasfințituluiPărinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preacuviosul PărinteArhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, alături de preacuvioșii părinți starețide la mănăstirile din Eparhie, preacucernicii părinți inspectori și consilieridin cadrul Centrului Eparhial și slujitorii de la Catedrala Episcopală, ausăvârșit slujba de Priveghere.

Joi, 1 octombrie2015, când Biserica Ortodoxa prăznuiește Acoperământul Preasfintei de DumnezeuNăscătoare și pururea Fecioarei Maria, Preasfințitul Părinte Vincențiu, EpiscopulSloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie, cinstind cel de-al doileahram al Catedralei Episcopale din Slobozia.

În soborulslujitorilor au fost preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial,membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, preacucernicii părinţi inspectorieparhiali, protopopi, preoţi şi diaconi.

HramulCatedralei Episcopale, „Acoperământul Maicii Domnului”, a fost prilej deînnoire duhovnicească, pentru toţi credincioşii din Episcopia Sloboziei şiCălăraşilor, pentru reprezentanţii autorităţilor locale, judeţene şi centrale, careau fost prezenţi şi împreună rugători cu soborul de slujitori.

Răspunsurileliturgice au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a ProtopopiatuluiSlobozia.

La acest momentde sărbătoare Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărulteolog Alexandru Daniel Vasile, pe seama Catedralei Episcopale.

În cuvântul deînvăţătură Preasfinția Sa a vorbit credincioşilor despre însemnătateasărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, ocrotitoarea și maica noastră atuturor, pururi rugătoare pentru toţi creştinii că să dobândească pacesufletelor şi trupurilor.

După SfântaLiturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori ai Catedralei.

Agenţia de ştiri– „Lăcaşuri Ortodoxe” a transmis online Sfânta Liturghie arhierească peurmătoarele site-uri: www.lonews.ro şi www.sf-esc.ro și în toată RețeauaInformațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...