Hramul Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”

În ajunulhramului Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, cubinecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu s-asăvârșit slujba de priveghere.

A doua zi, joi,9 iunie 2016, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală dinSlobozia şi-a sărbătorit hramul, programul zilei debutând la ora 8:30, cândPreasfinţitul Părinte Vincențiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească,înconjurat de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial şi de un sobor ales depreoţi şi diaconi.

La acest momentde sărbătoare Preasfinția Sa a hirotesit întru sachelar doi slujitori de laCatedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia: Mihai Andronache șiDaniel Alexandru Vasile.

La vremeapredicii Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire aÎnălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în BisericaOrtodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

După otpustulSfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitoriiCatedralei Episcopale.

După SfântaLiturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşiiprezenţi la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din ParculTineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilorneamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărziimilitare.

Tot în aceastăzi, la orele 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat lavernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a X-a,organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu programprelungit Nr. 2 din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiatcopiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Preasfinţia Saa împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la acest vernisaj.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...