Hramul Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”. Ziua eroilor sărbătorită la Slobozia

Joi, 25 mai 2017, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului,Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a sărbătorit hramul, programul zilei debutândla ora 8:30, când Preasfinţitul Părinte Vincențiu a săvârşit Sfânta Liturghiearhierească, înconjurat de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial şi de unsobor ales de preoţi şi diaconi.

La acest moment de sărbătoare Preasfinția Sa a hirotesitîntru protosinghel pe preacuviosul părinte profesor Maxim, viețuitor alMănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, iar pe preacucernicul părinteprofesor Sebastian Marin, de la Parohia Coșereni, Protopopiatul Urziceni șidirector al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” dinSlobozia l-a hirotesit iconom stavrofor cu dreptul de a purta „CruceaSloboziei”.

La vremea predicii Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilordespre marea prăznuire a Înălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care,în Biserica Ortodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârşită slujbaParastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii,diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, au mers în procesiune până laMonumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fostsăvârşită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cudepuneri de coroane şi defilarea gărzii militare.

Tot în această zi, la orele 14:30, Preasfinţitul PărinteEpiscop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură„Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XI-a, organizată de Protopopiatul Slobozia înparteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia în holulCentrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoaselucrări.

Preasfinţia Sa a împărţit daruri tuturor copiilorprezenţi la acest vernisaj.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...