Naşterea Domnului. PS Vincențiu a hirotonit un nou slujitor pentru Catedrala Episcopală din Slobozia

Luni,25 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Domnului,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie laCatedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un soborde preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi.

CoralaCatedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, condusă depreacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu, a susținut dialogul liturgic.

Naşterea Domnului. PS Vincențiu a hirotonit un nouslujitor pentru Catedrala Episcopală din Slobozia

Încadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Ioan –Florin Simion, consilier administrativ - bisericesc, pe seama CatedraleiEpiscopale din Slobozia „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre Nașterea MântuitoruluiIisus Hristos, despre darurile pe care acest moment crucial din istoriamântuirii neamului omenesc le-a adus omenirii, despre pacea vestită de îngeri,despre pacea dumnezeiască, dăruită de Mântuitorul creației.

ÎntâistătătorulEparhiei noastre a împărtăşit copiii şi credincioşii prezenţi la slujbă, careau primit dezlegare de la preotul duhovnic.

PS Vincențiu. Acte decinstire slujitorilor Catedralei din Slobozia

Cuaceastă ocazie Chiriarhul Bărăganului a hirotesit iconom – stavrofori, cudreptul de a purta și distincția „Crucea Sloboziei”, pe preacucernicii preoțiMihai Andronache și Alexandru Daniel Vasile slujitori la Catedrala Episcopalădin Slobozia și ostenitori la Centrul Eparhial.

Pastorala pentrufiecare credincios al catedralei Episcopale

Lasfârşitul slujbei, toţi credincioşii prezenţi au primit câte o pastorală și ofelicitare de Crăciun din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

DupăSfânta Liturghie, arhidiaconii Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” dinSlobozia au susținut un scurt recital de colinde.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...