9 ani de la Întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu În Eparhia Bărăganului

Ziua praznicală a început, Joi, 28 iunie 2018, când Preasfinția Sa a săvârșit slujba de Priveghere la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia și a dus bucurie duhovnicească credincioșilor catedralei. 

Praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este şi sărbătoarea Eparhiei, căci în ajunul acestei zile, în urmă cu 9 ani, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Astfel, în ziua de 29 iunie 2018 clerul și dreptmăritorii creștini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Evenimentul a fost marcat de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, unde, sub protia Preasfinţiei Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, preacucernicii părinţii consilieri, protopopi, inspectori, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi.

Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia a întreținut dialogul liturgic.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail a adresat cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale, amintind de lucrarea din cei 9 ani de rodnică și părintească activitatea în Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-şi nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 judeţe ale Episcopiei noastre o săvârşesc, va spori înzecit şi însutit în anii care vor urma.

La ceas aniversar, Preasfinția Sa a acordat Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară preacucernicilor părinți consilieri Cristian Ștefan Munteanu și Ioan Florin Simion, ostenitori în cadrul Centrului Eparhial.

După Sfânta Liturghie, a urmat un Polihroniu, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu. 

Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori au săvârșit slujbă de pomenire pentru adormiții robii lui Dumnezeu, părinții Preasfinției Sale.

Slujba aniversară a fost transmisă live în toată Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor prin intermediul serviciului specializat al Agenției de Presă Lăcașuri Ortodoxe, înregistrarea putând fi vizionată dând click aici.


Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...