Preasfințitul Vincențiu va sfinți Antimise pentru întreaga Eparhie

Comunicat de presăJoi, 23 August 2018, când Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte Odovania Praznicului Adormirii Maicii Domnului Preasfințitul Părinte Vincențiu va oficia la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, în al zecelea an de la întronizarea Sa ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor, Slujba Sfințirii Antimiselor, urmată de Sfânta Liturghie. Noile Sfinte Antimise, vor fi dăruite apoi tuturor celor 371 de parohii, filii, capele militare, mânăstiri și schituri din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, urmând a se săvârși pe ele Sfânta Liturghie. Preotul primește antimisul de la Episcopul său, a cărui semnătură garantează nu numai existenta unei comunități euharistice locale, ci și comuniunea sacramentală ce există între el și preot. Antimisele se sfințesc prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir, stropire cu Aghiasmă Mare și apă de trandafir și poartă semnătura Episcopului.

La acest eveniment vor participa toți preoții din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Antimisul este unul dintre cele mai importante obiecte liturgice şi fără acesta nu se poate oficia Sfânta Liturghie. În biserică, el se păstrează în altar, pe Sfânta Masă, sub Sfânta Evanghelie, iar când Sfânta Liturghie se oficiază în aer liber, Antimisul ţine locul Sfintei Mese. Este confecţionat din pânză de in sau mătase, în formă dreptunghiulară și simbolizează mormântul Mântuitorului.


În ziua de 23 august 2010, Preasfințitul Părinte Vincențiu a sfințit primele Antimise ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Prima sfințire a Antimiselor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor avut loc în data de 17 iulie 1994, la Mânăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, care servea ca și Catedrală Episcopală.Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro


Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...