În prima duminică din Postul Crăciunului, Preasfințitul Vincențiu a slujit la Catedrala Episcopală

18 noiembrie 2018, în prima duminică din Postul Crăciunului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Laurențiu Mititelu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preoţi şi diaconi.

 În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Alexandru Gabriel Miu, ce va păstori ca preot comunitatea parohială din localitatea Valea Stânii din Protopopiatul Oltenița.

Preacucernicul Părinte Consilier Florin Ionescu a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică din Postul Nașterii Domnului și s-a făcut o colectă pentru ajutorarea celor sărmani, strângându-se suma de 1.032 lei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre  bogatul care i-a rodit țarina, care se gândea la sufletul lui, fericindu-l că are multe bogății, pentru mulți ani. Pentru egoismul lui, Dumnezeu l-a numit nebun. Mântuitorul ne îndeamnă să ne facem avere în cer, prin fapte bune pentru cei în nevoie și în necazuri. Perioada Postului Nașterii Domnului este un prilej ideal pentru a împlinii această poruncă a Mântuitorului.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.  


Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...