De sărbătoarea „Sfântului Ierarh Nicolae”, Catedrala Protopopească din Olteniţa îşi sărbătoreşte primul hram

Marţi, pe data de 06 decembrie 2011, Biserica Noastră Drept Măritoare cinsteşte pe Sfântul Ierarh Nicolae. Tot în această zi, Catedrala Protopopească „Sfântul Ierarh Nicolae” din Olteniţa îşi sărbătoreşte primul hram. Cu această ocazie, Părintele Protopop Necula Marian, paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, organizează în mod deosebit în acest an, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Întâistătătorul Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor; o serie de manifestări, la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi credincioşi.

Evenimentele au debutat în această după amiază, în jurul orelor 1600cu o procesiune cu Sfinte Moaşte, ce au fost aşezate într-un baldachin special amenajat în curtea catedralei, spre a putea fi venerate de credincioşi; după care în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae”, a urmat slujba Vecerniei, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.

Manifestările vor continua mâine, 06 decembrie 2011, atunci când în Catedrala Protopopească, va fi oficiată Utrenia şi Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi, în cinstea sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae; la sfârşitul căreia toţi credincioşii vor primii pachete cu alimente. În după amiaza aceleeaşi zile, începând cu ora 1600 va avea loc în sala mare a Primăriei Municipiului Olteniţa o nouă ediţie a serilor duhovniceşti “Şapte Cuvinte”, care îl va avea ca invitat pe cunoscutul actor şi om de cultură Dan Puric, care va susţine conferinţa „MÂNDRIA IDENTITĂŢII DE ROMÂN”, eveniment ce va încheia seria manifestărilor organizate cu ocazia hramului catedralei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Olteniţa.

[]
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...