Hramul Protopopiatului Olteniţa

Marți, 27septembrie 2016, Protopopiatul Olteniţa şi-a sărbătorit hramul, pe „SfântulIerarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti”.

Sfânta Liturghiea fost oficiată la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din municipiul Olteniţa, careare ca al treilea patron spiritual pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”,de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu înconjurat de părinţiiconsilieri: Florin-Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă,Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele protopop MarianNecula și părinții protopopi de Călărași și Lehliu, preoţi din ProtopopiatulOlteniţa și diaconi.

Răspunsurileliturgice au fost date de Corul „Sfântul Antim Ivireanul” al ProtopopiatuluiOlteniţa, care a împlinit 6 ani de laînființare.

La momentulpredicii Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre viaţa plină de jertfă aSfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti, model de mărturisirecreştină, de trăire a învăţăturii lui Hristos într-o lume secularizată.

Cu aceastăocazie Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte protopop MarianNecula Ordinul „Crucea Sloboziei în gradde Cruce Aniversară”, pentru activitatea rodnică din Protopopiatul Oltenița șiîn nădejdea înmulțirii roadelor.

Au fost premiateechipele de copii câștigătore ale Concursului interdisciplinar de cunoștințeintitulat „Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de limbă și cultură românească”,aflat la a treia ediție.

După SfântaLiturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârşit slujba de Parastaspentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai acestei parohii și a datbinecuvântarea pentru agapa frățească.

Preasfinția sa a cercetat bisericile„Înălțarea Domnului” – Eroilor și paraclisul „Sfinții Împărați Constantin șiElena” din Oltenița.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...