Înainte prăznuirea hramului parohiei Sfântul Nicolae Oltenița

Duminică, 2 decembrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Sfântul Ierarh Nicolae din orașul Oltenița, Protopopiatul Oltenița, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească, pentru a marca înainte prăznuirea hramului parohiei.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Marian Necula, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe diaconul Adrian Ștefan Catrina pe seama parohiei Frăsinetul de Jos, Protopopiatul Lehliu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică a vindecării orbului din Ierihon, despre puterea credinței acestui om nevăzător, care auzind de minunile Mântuitorului Iisus Hristos a nădăjduit că-L va întâlni și a crezut că va fi vindecat de El.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat grupul de cateheză Sfântul Ierarh Alexandru pentru interpretarea colindelor de la momentul chinonicului.

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh George Baciu de la parohia Crivăț, prin hirotesie, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul a binecuvântat bucatele pregătite pentru credincioșii săraci prezenți la slujba arhierească.

Copii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe și cărți de rugăciune.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba arhierească.


Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...