Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la hramul parohiei Buești

Vineri, 11 aprilie 2014, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, ctitorul a două biserici din Eparhia Sloboziei și Călărașilor, la Buești-Ialomița, în 1843 și Sohatu-Călărași, în 1848, am pășit pe aleea străjuită de lalele multicolore care duce la Biserica din Buești.

În sfântul lăcaș erau adunați din vreme cei mai apropiați de frumoasele slujbe specifice Postului Mare, veniți aici cu prilejul celui de-al doilea hram, primul fiind Sfântul Ierarh Nicolae.

Cu acest prilej, Preoții Constantin (Cosmin) Stan, Paroh din anul 2000 și Adrian Lucian Scărlătescu, fost Paroh la Buești, între 1994-2000, au săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite, urmată de slujba Acatistului Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica și Parastasul pentru fericiții ctitori ai bisericii înscriși la Pomelnicul Proscomidiarului și pentru Preoții slujitori ai Sfântului Altar de la Buești, adormiți întru Domnul.

A urmat, așa cum este obiceiul din vechime Agapa.

În cuvântul său, Părintele Paroh Constantin (Cosmin) Stan a subliniat că Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica – ctitorul Bisericii de la Buești este un exemplu pentru noi toți, păstori și păstoriți și a adus un cuvânt de mulțumire tuturor celor care s-au ostenit pentru buna desfășurare a acestei sărbători.

Părintele Adrian Lucian Scărlătescu și-a prezentat cea mai recentă apariție editorială despre localitatea Buești, tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și cu sprijin financiar din partea unei persoane care până în anul 2000 a slujit la Pangarul Bisericii, doamna Ionica Necula, rezidentă azi în Italia, mamă a doi copii.

Cartea se numește Monografii ale Comunei Buești-Ialomița, are 112 pagini, a apărut în anul 2013 și cuprinde monografii ale unor învățători ai satului ce au activat după anul 1940.

Am pășit din nou pe aleea apărată de lalele în toate culorile, ca după o adevărată serbare duhovnicească. Sfinte Ierarhe Calinic! Roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...