Sfințirea lucrărilor exterioare la Parohia Buești din cadrul Protopopiatului Slobozia

Duminică, 28 octombrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc, săvârșind Sfânta Liturghie la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Buești, Protopopiatul Slobozia.

Programul liturgic a început cu sfințirea lucrărilor exterioare, la care au participat preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Slobozia, Ionuț Butu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre vindecarea femeii, care de 12 ani avea o suferință foarte mare, doar prin atingerea de haina Mântuitorului și despre învierea fiicei lui Iair, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh Constantin Stan de la parohia Buești, prin hirotesie, rangul de Iconom Stavrofor pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică.

Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai sfântului lăcaș.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit acestora câte o cruciuliță.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au fost binecuvântați de Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...