Tradiții și obiceiuri de Mucenici, sărbătoriți pe 9 Martie

Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 5 din municipiu și Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Ierarh Nicolae“ din Bucu a organizat în data de 9 martie 2017 a treia ediție a programului cu tema „Tradiții și obiceiuri de Mucenici”.

Programul a avut loc la Căminul Cultural din Slobozia Nouă și face parte din parteneriatul educaţional ,,Prietenia ne apropie de Dumnezeu”, desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Părinţii şi bunicii elevilor în colaborare cu doamnele profesor Fănica Damian, Gabriela Tănase, Daniela Matei și Viorica Marin au realizat un frumos cadru de început de primăvară, unde au expus și obiecte lucrate manual.

Preotul paroh, Tănase Alexandru, gazda noastră, a vorbit despre credința și dragostea nestrămutată pentru Dumnezeu a celor 40 de Mucenici din Sevastia, cât și despre viața și pătimirile acestora. De asemenea, a îndemnat elevii și creștinii prezenți să urmeze Sfinților, în rugăciune necontenită, răbdare în necazuri și străduință în lucrarea faptelor bune.

Părintele protopop Ionuț Butu a subliniat importanța păstrării tradițiilor și obiceiurilor strămoșești și mai ales transmiterea acestora tinerelor generații.

Cei 70 de elevi participanți la activitate au prezentat un frumos program artistic, au interpretat cântece populare, au pus în scenă „Balada grâului” și au dansat.

Întâlnirea a continuat cu un atelier de împletit măcinici, conform tradiției, sub îndrumarea atentă a mămicilor și bunicilor prezente.

A urmat agapa, unde s-au servit măcinici, floricele, porumb și plăcintă, toate pregătite cu multă dragoste de mămici și bunici.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...