Preasfințitul Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Bucu.

Duminică, 30 decembrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Bucu, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”. Protopopiatul Slobozia.

La sfânta Liturghie, au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernicii părinții consilieri, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de părintele profesor Alexandru Daniel Vasile.

Preasfințitul Vincențiu a împărtășit toți copii prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre mesajul Sfăntului Apostol Matei din capitolul II al Evangheliei sale, care ne spune că după o mare bucurie poate urma o mare încercare și urgie. După închinarea magilor care au adus daruri Pruncului și I s-au închinat precum lui Dumnezeu, îngerul îl vestește pe Iosif despre urgia pe care o pregătește Irod și îl îndeamnă să fugă în Egipt cu Pruncul si cu mama Lui.

Urgia vestită de înger s-a împlinit, toți pruncii din Btleem și împrejurimi fiind trecuți prin ascuțișul sabiei. Iosif va sta în Egipt până la moartea lui Irod, care s-a întâmplat la aproape doi ani de la nașterea Pruncului, după care se va întoarce, și la îndemnul îngerului, se va așeza în Nazaret, Sfântul Apostol Matei spunând că așa s-au împlinit profețiile care-l numesc pe Mesia-Nazarineanul.

Toți credincioșii prezenți (copii, adolescenți, adulți și vârstnici) au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.


0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...