Cerc Catehetic la Parohia Boșneagu din Protopopiatul Călărași

Cercul catehetic al lunii Ianuarie din Protopopiatul Călărași, a fostorganizat la Parohia Boșneagu.

La această întâlnire au participat 25 de copii din parohie cuvârste între 4 și 17 ani dar și preoții: preacucernicul părinte NiculescuNeculai Laurențiu de la Parohia Ulmu I, preacucernicul părinte Ciurea CătălinMarin de la Parohia Ulmu II,preacucernicul părinte Mocănașu Marius de la Parohia Dorobanțu, preacucerniculpărinte Iftode George Florian de la Parohia Vărăști, preacucernicul părinte NemțanuIonuț de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia și preacucernicul părinte paroh Cotea Vasile care a și susținut ora decateheză.

Tema propusă a fost: „Botezul creștin pavăză împotriva ispitelor”. Cerculcatehetic a început cu rugăciunea „Tatăl nostru”, după care părintele paroh a vorbit copiilor despreimportanța Botezului creștin și de prefigurările lui în Sfânta Scriptură.

Copiii, au aflat de ce trebuie primită Taina Sfântului Botez din pruncie,înțelegând că prin Botez devenim „fii ai Celui Preaînalt’’.

În continuare, preacucernicul părinte paroh a vorbit pe înțelesul celormici despre ispita celui rău, dar mai ales despre „arma împotriva diavolului”,pe care toți cei botezați o primesc și anume puterea Altarului de Jertfă al Domnului și anume Sfânta Cruce.

În încheiere, cei mici au arătat cum își folosesc libertatea în lupta cuispitele, iar după rostirea rugăciunii au primit daruri prin grija părinteluiparoh și a doamnei preotese.

A consemnat părintele Nemțanu Ionuț.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...