Parohia Borcea II are un nou veșmânt pictural

Duminică, 19 mai 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Borcea, Protopopiatul Fetești.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcașului de cult, veșmântul pictural și icoanele de pe Catapeteasmă.

A urmat săvârșirea Sfintei Liturghii, unde sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Fetești, Marian Pătărlăgeanu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

La momentul predicii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre vindecarea slăbănogului de la Vitezda, chipul omului fără Dumnezeu, despre darul Mântuirii pe care îl primim de la Dumnezeu, prin Mântuitorul Iisus Hristos. Mântuirea omului se realizează doar prin împreuna lucrare a noastră cu harul Sfântului Duh

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți în număr foarte mare la Sfânta Liturghie și l-ea dăruit tuturor câte o criuciuliță pectorală.

Preacucernicul părinte paroh Constantin Marcu a primit prin hirotesie rangul de ICONOM – STAVROFOR și CRUCEA SLOBOZIEI pentru realizarea frumosului veșmânt pictural, sfințit astăzi.

Preacucernicii părinți Traian Tudor de la parohia Tudor Vladimirescu și Aurel Dobrin de la parohia Cegani au primit rangul de ICONOM, iar preacucernicii părinți Ionel Gabriel Buliga de la Parohia Ștefan cel Mare, Dorin Corbu de la Parohia Bordușani și Daniel Spătaru de la Parohia Găița au primit din partea Chiriarhul locului, prin hirotesie, rangul de SACHELAR pentru activitatea depusă în comunitățile parohiale, dar și pentru lucrările de restaurare realizate la sfântul locaș.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de la Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...