Resfințire de biserică în parohia Borcea I

Duminică, 2august 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijloculcredincioșilor de la parohia Borcea I, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” dinProtopopiatul Fetești.

Sub protia PreasfinţieiSale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicareparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu și NicușorSilviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Ionuț Costinel Voicu, preoţi şidiaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbitcredincioşilor despre cele două minuni săvârșite de Mântuitorul, mergerea peapele învolburate ale Mării Galileii și potolirea furtunii prin cuvântul Săudumnezeiesc. Îndemnul Mântuitorului adresat Sfântului Apostol Petru estevalabil și pentru noi, credința fiind o armă puternică în lupta noastră cu celrău.

Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad deCavaler” domnului primar Theodor Aniel Nedelcu, iar domnului viceprimarConstantin Zaharia i-a dăruit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor pentru implicarea în lucrările de înfrumusețare ale Bisericilor dincomună.

A urmat slujba de parastas pentru fericiții ctitori, slujitoriși binefăcători ai bisericii parohiale.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa împreună cu soborul de slujitoriau mers în procesiune și au sfințit lucrările exterioare ale sfântului lăcaș.

Fiecare copil prezent la Sfânta Liturghie a primit dinpartea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu câte o cruciuliță, iarcredincioșii câte o iconiță cu hramul bisericii.

Preasfinția Sa a vizitat parohia Gâldău pentru a recomanda soluțiacea mai bună înainte de începerea șantierului de pictură.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...