Pelerinajul grupului de catehezã “Doar Noi?” în Dobrogea

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi cu ajutorul deosebit al Primariei din localitatea noastrã, în special al domnului Primar, parohia Amara II a organizat un pelerinaj pentru copiii grupului de cateheza.

Acest pelerinaj fiind o recompensă pentru implicarea în activitatea parohială a acestor minunaţi copii şi pentru premiile obţinute la concursurile organizate de Patriarhie şi Episcopie.

În ziua de prăznuire a Sfântului Pantelimon, 27 Iunie, copiii au participat la slujba de la mănăstirea Dervent, apoi au vizitat împrejurimile acesteia.

După parcurgerea unui frumos drum în podişul Dobrogei aceştia au ajuns la mănăstirea de la Techirghiol, cu hramul: Adormirea Maicii Domnului, unde au ascultat poveţele şi îndrumările maicilor din acest aşezământ, apoi s-au rugat în chilia şi la mormântul Parintelui Arsenie Papacioc.

De la această frumoasă mănăstire copiii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală a Arhiepiscopiei Tomisului, unde au avut ocazia de a aduce închinăciuni şi rugăciuni moaştelor Sfântului Pantelimon şi a celorlalţi Sfinţi din acestã Catedrală.

Copiii au vizitat şi micro-rezervaţia din Constanţa.

Aceştia s-au întors cu învăţături noi despre credinţa ortodoxă şi cu o dorinţă arzătoare de a mai participa la activităţile social-filantropice organizate de biserică.

A consemnat Pr.Petre Emilian-Cristian
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...