Activități cultural – religioase ale grupului de cateheză Biserica Albastră

În ziua de luni, 30 noiembrie, cu binecuvântarea și prin bunăvoința Preasfințitului Părinte Vicențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, grupul de cateheză Biserica Albastră al Parohiei Amara II – Schimbarea la Față, coordonat de părintele Clementin Matache, a organizat o excursie tematică la București.

Primul obiectiv a fost Mănăstirea Antim cu care prilej binecuvântat am vizitat și Biblioteca Sfântului – Sinod, aflată în incinta mănăstirii. Ca membru al grupului de cateheză, atât eu, cât și întregul colectiv de copii am fost plăcut impresionați de valoarea istorică, literară, dar mai ales de cea religioasă, a cărților și manuscriselor vechi păstrate în original de bibliotecă, despre care am învățat la orele de religie, română, istorie si nu numai.

Următorul obiectiv al periplului nostru religios-cultural a fost sediul televiziunii „Trinitas” unde ni s-a făcut o prezentare a studiourilor, a aparaturii tehnice moderne, dar și a ceea ce se petrece în spatele camerelor de filmat. Totul a avut loc la un nivel profesional. Bucuria că am avut acest privilegiu a fost încununată de decizia echipei de producție de a face un reportaj despre activitatea grupului, începându-l chiar în acele momente prin surprinderea unor cadre și prin intervievarea unora dintre noi, inclusiv a părintelui nostru.

Am fost onorați de permisiunea de a vizita cele două obiective ale excursiei noastre, rămânând profund marcați emoțional de această experiență plăcută și în același timp inedită.

Astfel, unii dintre noi s-au gândit mai serios la opțiunea de a profesa pe viitor în cadrul media sau in jurnalism.

A consemnat Robert Iosifescu, membru al Grupului de Cateheză.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...