Grupul de cateheză „Biserica Albastră” de 1 martie la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială Slobozia

Se spune că genele sar peste generații, că bătrânețea este mai mult o stare de spirit ascunsă de ridurile unei înfățișări – victimă a nemilosului timp. Uneori trebuie să te oprești măcar pentru câteva momente din activitățile zilnice și, de multe ori rutinate, pentru a privi pe ceilalți din jurul tău. Asta am făcut și noi, o parte din membrii Grupului de cateheză „Biserica Albastră” al Parohiei Amara II – Schimbarea la Față, mergând în vizită la Azilul de bătrâni cu ocazia zilei de 1 martie pentru a aduce alinare beneficiarelor Centrului.

Chiar dacă totul era frumos amenajat și sclipea de curățenie, grija personalului centrului nu putea compensa realitatea pe care o simțeai numai dacă priveai în ochii bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități, în care puteai citi tristețea și singurătatea determinată de lipsa mai mult sau mai puțin a prezenței sau afecțiunii familiei. Fiecare suflet ascunde o poveste, fiecare chip îmbătrânit de vreme este imprimat de lacrimile contrastante ale vieții. Simțeam cum bătrânii vedeau prin noi acea bucurie a primăverii, părea că dezchizându-le ușa și dăruindu-le un mărțișor au recăpătat dragostea de viață. În timpul micului nostru recital de cântece religioase am fost impresionați de entuziasmul și emoția cu care ne ascultau, dar și de bucuria și încântarea cu care savurau fiecare vers și fiecare notă.

Împreună cu alți prieteni și colegi de grup am reușit să le aducem, măcar pentru moment, zâmbetul pe buze și să le alinăm suferința și neputința cu care, din păcate, lamentabil, s-au obișnuit.

A fost un prilej binevenit și pentru noi de a cunoște câte puțin din poveștile de viață ale bătrânilor care erau de altfel încântați să vorbească cu noi și să ne dea povețe izvorâte din înțelepciunea vârstei. Astfel, cred că prin cei mai în vârstă descoperim adevăratele taine ale vieții și secrete pentru viitor și am învățat încă odată ce înseamnă să dăruiești și sentimente, și compasiune, și alinare. Cum vom putea de fapt să ne prefigurăm viitorul, dacă nu facem tot posibilul să cercetăm prezentul, ajutând și dăruind speranța celor ce au nevoie.

Nu este prima oară când venim aici, însă fiecare vizită este o lecție copleșitoare de viață, plină de emoție cu un impact emoțional deosebit, iar în efervescența și exuberanța vârstei noastre, aflându-ne încă în vremea căutărilor răspunsurilor, am învățat încă odată să dăruim bunătatea noastră celor din jur și să prețuim persoanele cu care avem de a face în viață indiferent pe ce loc se află pe scara valorilor și în societate.

A consemnat Crăciun Roxana Miruna, Tocileanu Denisa – Grupul de cateheză „Biserica Albastră”.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...