Concursul „Lumina Credinței”- ediţia a XIII-a

În ziua de 12 mai 2018, a avut loc proba scrisă a Concursului de cunoştințe religioase „Lumina credinței”, organizat și inițiat de părintele profesor Clementin Matache, paroh al Parohiei Amara II - „Schimbarea la Față”, concurs desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor şi a avut drept gazdă  Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia. La concurs au participat elevi de la mai multe şcoli din judeţul Ialomiţa, din clasele a IV-a, a V-a şi aVI-a, concursul fiind destinat exclusiv acestora ca un preambul şi totodată o pregatire, un exerciţiu pentru eventuala participare la olimpiada de religie începând cu clasa a VII-a, dar şi pentru alte concursuri sau olimpiade.

Festivitatea de premiere ce s-a desfășurat pe data de 22  mai în ambianța sălii de festivități a Liceului de Arte „Ionel Perlea” a constituit prilejul cel mai potrivit de a-i felicita și de a-i încuraja pe tinerii participanți la concurs, dar și de a recompensa perseverența, efortul şi nivelul de pregătire a celor ce s-au aflat pe locurile fruntașe. Concursul a reprezentat o oportunitate pentru cei mici să şi testeze nivelul de cunoştinţe, dar şi  să-și demonstreze aptitidini precum atenția și responsabilitatea  de la o vârstă încă fragedă. În cadrul festivității s-au acordat, pentru fiecare nivel - clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a, câte 3 premii, respectiv 2 mențiuni, în funcție de notele finale obținute. Premiile au constat în cărţi şi reviste religioase şi au fost oferite de Parohia  Amara II - „Schimbarea la Față”. La eveniment au participat Părintele Dragoş Stanciu inspector de religie, Părintele Laurenţiu Cioranu secretar al Protopopiatului Slobozia, elevii premianţi împreună cu profesorii lor îndrumători, precum şi membri ai Grupului de cateheză „Biserica Albastră” ce s-au implicat  în buna desfăşurare şi organizare a concursului, precum şi a festivităţii de premiere.

A consemnat Iovănescu Ioana - membră a Grupului de cateheză „Biserica Albastră” şi fostă elevă a Liceului de Arte „Ionel Perlea”.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...