Grupul de cateheză „Biserica Albastră” al Parohiei Amara II în Grecia

Ca în fiecare vară, Grupul de cateheză „Biserica Albastră” coordonat de părintele Clementin Matache, paroh al Parohiei Amara II – Schimbarea la Față, a organizat excursii în diverse locuri încărcate de istorie și semnificații religioase.

De această dată, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, în perioada 23 iulie – 28 iulie 2018, am vizitat nordul Greciei, respectiv orașul Alexandroupolis și orașul Thesalonic. Deși este imposibil să descriem în doar câteva cuvinte frumusețea locurilor vizitate și ospitalitatea oamenilor de pe acele meleaguri, mărturisim că am avut bucuria de a vizita edificii și așezăminte sfinte despre care am învățat la istorie sau la religie: Catedrala Mitropolitană din Alexandroupolis unde ne-am închinat la moaștele Sfântul Mare Mucenic Mina, Sfântul Apostol Iacov și Sfântul Mucenic Kiriaki; biserica Sfântul Dimitrie din Thesalonic, unde ne-am închinat la moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și ale Sfintei Mucenițe Anisia, Biserica Rotonda, Catedrala Mitropolitană Sfinții Împărații Constantin și Elena din Thesalonic, unde ne-am închinat la moaștele Sfântului Grigore Palama, Poarta lui Galerius, Turnul Alb, Biserica Sfânta Sofia a Thesalonicului, unde ne-am închinat la moaștele Sfântului Mitropolit Vasile al Thesalonicului și Muzeul de Arheologie.

Acest pelerinaj religios și istoric ne-a ajutat să nu uităm valorile sfinte sau religioase, dar și pe cele istorice, ale civilizației antice grecești și că credința noastră are ca temelie și mărturisirea mucenicească a sfinților din perioada creștinismului primar, dar și de mai târziu, la ale căror moaște ne-am închinat.

Excursia a fost cu atât mai încântătoare și captivantă cu cât în tot periplul nostru am fost primiți cu brațele deschise de oameni prietenoși cu căldura sufletească specifică poporului grec. Pe lângă obiectivele vizitate, timpul ne-a permis să desfășurăm și activități de vacanță. (Ana Diamandopol – membră a Grupului de cateheză „Biserica Albastră”)


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...