„Am venit de acasă acasă.” (Nichita Stănescu)

        În cadrul proiectului Punte albastră peste Prut, susținut și cofinanțat de Consiliul Județean Ialomița, în perioada 26-30 august 2018 Grupul de cateheză Biserica Albastră al Parohiei Amara II Schimbarea la Față, coordonat de părintele Clementin Matache, a răspuns vizitei inițiale a Grupului de cateheză Lumină din Lumină al parohiei Sfântul Nicolae, Costești, Republica Moldova, grup coordonat de părintele diacon Ion Scutaru.

         Tinerilor ialomițeni implicați în acest proiect li s-a oferit posibilitatea de a participa la diferite evenimente culturale, educativ-religioase și recreative prin intermediul cărora a fost facilitat accesul direct la surse de cunoaștere și experimentare a culturii și tradițiilor păstrate și dezvoltate pe teritoriul Basarabiei. Evenimentul central al acestei vizite l-a reprezentat sărbătoarea Zilei Independenței – 27 august, Ziua Națională a Republicii Moldova.

       Puntea simbolică peste Prut a fost consolidată cu ajutorul membrilor Grupului de cateheză Biserica Albastră – Amara II prin concertul pe care l-au susținut cu prilejul vizitei în cadrul parohiei Costești, armonizând cântările religioase și patriotice nu numai din punct de vedere muzical, ci mai ales cu gândul unei întregi națiuni, acela al unității de credință și exprimare.

           Proiectul și-a îndeplinit scopul, acela de a realiza o punte peste Prut, o punte a prieteniei legată de cei implicați, indiferent de latura graniței pe care se află.

A consemnat Adin Iancu Diaconescu.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...