1 Decembrie în Basarabia

      Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2018, o parte a Grupului de cateheză „Biserica Albastră” al Parohiei Amara II – Schimbarea la Față, elevi coordonați de Părintele Clementin Matache, alături de domnul Valentin Văcărelu, profesor de religie la Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia, au efectuat o deplasare în Republica Moldova, la Chișinău, în cadrul proiectului cultural „Punte albastră peste Prut”, pentru a participa la festivitățile ocazionate de aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

      Cu această ocazie Grupul de cateheză „Biserica Albastră” a susținut un recital de cântece tradiționale și patriotice în cadrul unui spectacol dedicat evenimentului menționat anterior, alături de elevi și tineri ai grupului de cateheză din Basarabia, parteneri de proiect. De asemenea, alături de Dana Bazac, solistă a grupului, elevii au participat la manifestările cultural-artistice din centrul Chișinăului, manifestări dominate de un puternic sentiment patriotic și de dorința unirii cu țara mamă, România.

        Au fost vizitate obiective turistice, istorice și culturale care au jucat un rol important în Unirea Basarabiei cu România. Vizita peste Prut reprezintă continuarea prieteniei și bunei colaborări cu Grupul de cateheză al parohiei Costești din Raionul Ialoveni, grup coordonat de Diaconul Ion Scutaru, prietenie exprimată prin vizite reciproce și participarea la evenimente sau activități cultural-artistice și catehetice de ambele părți ale Prutului.

           A consemnat Gabriela Manole, membră a Grupului de cateheză „Biserica Albastră”.  

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...