Slujbă arhierească la parohia Amara II din Protopopiatul Slobozia

Duminică, 10 februarie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Schimbarea la Față” – Amara II din Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia dirijat de către preacucernicul părinte Prof. Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și județene.


Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte Ciprian Mădălin Ciobanu de la parohia Amara II, prin hirotesie, rangul de Sachelar pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre femeia cananeancă, despre puternica ei credință în Iisus Hristos, având bucuria să audă cuvintele Mântuitorului: „O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești!” (matei: 15, 28).

Este un îndemn la credință pentru fiecare creștin în perioada care va urma, călătoria nevoințelor spirituale, a Sfântului și Marelui Post.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat Grupul de Cateheză al parohiei, care a susținut un recital de muzică bisericească la momentul Chinonicului.

Copiii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici, prezenți la Sfânta Liturghie. 


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...