Parohia Amara II. Luna Martie în centrele de îngrijire

Frumusețea zâmbetului transpune sensibil un suflet împlinit, dominat de puritate prin armonia primăverii și a renașterii, prin dăruire, cântece si comunicare. Luna Martie reprezintă un prilej de a aduce bucurie și speranță doamnelor și de aceea și anul acesta grupul de cateheza „Biserica Albastră”, coordonat de părintele Matache Clementin, a fost alături de beneficiarii centrelor de îngrijire pentru persoane vârstnice din Slobozia și Balaciu, aducând daruri duhovnicești și un pic de alinare celor lipsiți de prezența și afecțiunea familiei, interpretând cântece religioase și laice.

Momentul artistic susținut de grupul de cateheză a fost încununat de interpretarea unor piese clasice dedicate mamelor de către soliștii grupului: Dana Bazac, Stoican Ionuț si Călin Alesia. Gestul nostru a devenit deja tradiție de grup și a fost apreciat în mod deosebit de către doamnele în vârsta aflate în îngrijirea centrelor. A fost primit cu entuziasm, fiind impresionate pana la lacrimi de experiența și dăruirea noastră, dar și de calitatea interpretării. 

La rândul nostru am fost copleșiți de primirea călduroasă și zâmbetele înduioșătoare, de bucuria sinceră și fericirea pe care am adus-o în sufletele acestor doamne  aflate la o vârsta respectabilă, însă neputincioase si neajutorate. Fiecare vizita este o experiență și o adevărată lecție de viață și pentru noi, prin care am învățat să fim mai buni, să împărțim bunătatea noastră celor din jur, de data aceasta persoanelor în vârstă și să ne prețuim și respectăm părinții și bunicii.

La final, pe lângă iconițe, am împărțit sentimente, emoție și cel mai important, am lăsat o mică parte din noi în sufletele lor.

Au consemnat Nicu Andreea, Nicoară Maria și Duran Isabela-Nevena – Grupul de cateheza „Biserica Albastră“.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...