Cerc Catehetic la Parohia Alexandru Odobescu din Protopopiatul Călărași

Joi, 25 aprilie 2016, Protopopiatul Călărași a organizat cercul catehetic lunar care a avut loc la Parohia Alexandru Odobescu.

La această întâlnire au participat 47 de copii, dar și următorii preoți: preacucernicul părinte paroh Voicu Andrei, preacucernicul părinte Țiței Emil Ștefăniță de la Parohia Vișinii, preacucernicul părinte Petre Vasile de la Parohia Vlad Țepeș, preacucernicul părinte Seimeanu Ionuț Florian de la Parohia Mihai Viteazul, preacucernicii părinți Gheorghe Marcian și Noapteș Dănuț de la Parohia Independența, preacucernicul părinte Damian Alexandru de la Parohia Gălățui, preacucernicul părinte Nemțanu Ionuț dela Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia și domnul Nicolae Florian, profesor de religie la școala din localitate, care a și susținut ora de cateheză.

Tema propusă a fost: ,,Învierea Domnului”.

Domnul profesor a prezentat cu ajutorul Sfintei Scripturi evenimentele petrecute în Ierusalim din Duminica Floriilor și până la Învierea Domnului, astfel că toți participanții au înțeles simbolurile întâlnite astăzi în practica liturgică, de la ramurile de salcie și până la ouălele roșii, dar mai ales scopul mântuitor al Jertfei de pe Cruce.

Copiii au amintit tradiții cunoscute de ei în timpul sărbătorilor pascale ceea ce a dat întâlnirii un caracter interactiv.

Ca izvoare de inspirație s-au folosit Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție, Viețile Sfinților și cultul divin iar întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit a fost pe înțelesul copiilor posedând naturalețe, claritate, demnitate și corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toți participanții.

În încheiere domnul profesor le-a amintit celor prezenți că anul 2016 a fost declarat de către Sfântul Sinod ca An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox,an care se referă la cei prezenți astăzi în Biserică și care prin trăirea lor fac apostolat pentru cele ce vor urma.

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea rugăciunii “Cuvine-se cu adevărat,, de toți copiii care au primit dulciuri din partea părintelui paroh.

A consemnat preot Nemțanu Ionuț.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...