Prilej de bucurie pentru credincioșii parohiei Alexandru Odobescu

Pe cei ce cu dragoste icoana ta o cinstesc, cerând cu evlavie dumnezeiescul ei har, auzi-i de-a pururea; toată împresurarea risipește-le grabnic, turma ta o păzește de primejdia toată, a-toate-Împărăteasă și Maică a Domnului. (troparul icoanei Maicii Domnului PANTANASSA)


În duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), la începutul Triodului, credincioșii parohiei Alexandru Odobescu din Protopopiatul Călărași, având hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” au avut bucuria de a primi pentru noua Axioniță o copie după icoana Maicii Domnului Pantanassa din Sfântul Munte Athos.

Această icoană a fost realizată cu bunăvoința și ajutorul financiar al primarului comunei, Ieremia Nicolae.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, alături de noi fiind părinții Gheorghe Marcian de la parohia Independența, Damian Alexandru de la parohia Gălățui și părintele Spiroiu Mișu Oprică de la parohia Bogata, credincioșii au putut participa la sfințirea acestei icoane, a noului chivot și a noului lumânărar.

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât această sfințire a venit ca o binecuvântare și încununare a strădaniilor și a dragostei credincioșilor noștri. Lumânărarul fiind construit cu ajutorul fizic și financiar al localnicilor. De asemenea, tot ce s-a realizat pentru înfrumusețarea bisericii noastre (covor, mese, scaune, mobilier altar, axionița, iconostas, tetrapod, sfeșnice, evanghelie, chivot, icoane, candele, realizarea părții sonore prin montarea de microfoane și boxe ș.a.) a fost posibil doar cu ajutorul credincioșilor iubitori de Dumnezeu și de cele sfinte.

         La acest moment înălțător, cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Gheorghe Marcian, care a evidențiat smerenia și dragostea Maicii Domnului, purtarea ei de grijă pentru oameni, smerenia vameșului cea benefică și mândria fariseului cea dăunătoare. 

Părintele a pus accentual pe faptul că fiecare dintre noi trebuie să urmăm, după putere, smereniei Maicii Domnului pentru a ne putea bucura cum se cuvine de marele praznic al Învierii.

A consemnat părintele paroh, Luca Marius Sofian.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...