Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Slujbă arhierească la Mănăstirea Tăriceni

Duminică, 3 august 2014, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese urmată de Sfânta Liturghie la Mănăstirea Tăriceni din județul Călărași.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti de către Mântuitorul Iisus Hristos şi săturarea unei mari mulţimi de evrei, Mântuitorul arătându-se ca un nou Moise, arătând ucenicilor şi poporului puterea Sa dumnezeiască.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară” domnului colonel(r) ec. Nicolae Dragu pentru ajutorul și lucrarea jertfelnică făcută pentru ajutorarea bisericilor și comunităților parohiale.

Preasfinția Sa a cercetat parohiile Valea Argovei, Dănești, Frăsinetul de Jos și Lehliu Gară și a recomandat preoților parohi să se implice rodnic în lucrarea pastorală și administrativă din sfintele lăcașuri.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.