Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Călăraşi

Luni, 02 iunie 2013, a avut loc cea de a doua Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul „2014 – Anul Omagial al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii”, care a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanța acestor sfinte taine pentru viața spirituală și fizică a fiecărui om, despre lucrarea de conștientizare pe care fiecare preot trebuie s-o împlinească, pentru ca toți fiii bisericii să participe și să se împărtășească de aceste sfinte taine.

Subiectul conferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenţi selectaţi pentru alcătuirea referatelor, din cei nouă referenţi de la cele trei protopopiate: preotul Adrian Mincu de la parohia Mircea Vodă, Protopopiatul Călăraşi, preotul Daniel Constantin Voicu de la parohia Lehliu Sat, Protopopiatul Lehliu şi preotul Marian Enache de la parohia Valea Roșie, Protopopiatul Olteniţa.

Preasfinţia Sa a dat cuvântul preoţilor care au dorit să completeze referatele cu aspecte din experiența slujirii. Au vorbit următorii preoți: Iliuță Iulian de la parohia Dichiseni și Georgian Șerban de la parohia Roseți II din Protopopiatul Călărași, Adrian Răzvan de la parohia Tămădăul Mic și Valentin Emil Gâță de la parohia Dâlga Gară din Protopopiatul Lehliu, Marian Tache de la parohia Orăști și Marian Ferenț de la parohia Podu Pitarului din Protopopiatul Oltenița.

La sfârșitul conferinței Preasfinția Sa a dat cuvântul părinților consilieri, care au prezentat problemele actuale din Episcopia noastră.

Rămânem în legătură
Să începem