Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Slujbă arhierească la parohia Balaciu

Duminică 20 octombrie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Balaciu, Protopopiatul Slobozia, parohie care a împlinit 400 de ani de existenţă.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici, preoţi şi diaconi.

Împreună rugători au fost autorităţile locale şi credincioşii, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic din Slobozia.

La acest moment aniversar Chiriarhul locului a hirotonit preot pe preacucernicul diacon Ilie Agapie, pe seama parohiei Bora din municipiul Slobozia, pe tânărul teolog Ionuţ Butu l-a hirotonit diacon pe seama Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, iar preacucernicul părinte paroh Marian Zăvoeanu a primit prin hirotesie rangul de sachelar, pentru buna chivernisire a sfântului lăcaş.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre minunea vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor, care este un exemplu de ceea ce face diavolul din om şi umanitate, despre puterea deplină pe care Dumnezeu o are asupra celui rău, putere dăruită Bisericii Sale. Harul Sfântului Duh, pe care-l primim prin sfintele taine ale Bisericii, este cea mai bună protecţie împotriva celui rău.

Şi astăzi lumea este plină de demonizaţi, de cei care asemenea gadarenilor, refuză să-L primească pe Dumnezeu în sufletele şi casele lor, iar Harul Divin, primit la sfintele taine, este singurul ajutor în sprijinul acestor oameni ispitiţi de diavol.

Preasfinţitul Părinte Episcop a mulţumit ostenitorilor Agenţiei de Presă „Lăcaşuri Ortodoxe” pentru transmisiunea live-online, a acestei Sfinte Liturghii, moment de comuniune şi bucurie duhovnicească pentru comunitatea parohială din Balaciu.

După Sfânta Liturghie Întâistătătorul Eparhiei noastre a vizitat beneficiarii Căminului de persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu” din Balaciu, binecuvântându-i şi adresându-le cuvânt de îmbărbătare rezidenţilor, dăruindu-le exemplare ale monografiilor publicate recent în Eparhia noastră, apoi a vizitat parohia Pitişteanu.

Rămânem în legătură
Să începem