Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

16 septembrie 2013 – Deschiderea Anului Şcolar

la Seminarul Teologic Liceal Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia

Luni, 16 septembrie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a participat la deschiderea Anului Şcolar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

La acest eveniment au fost prezenţi toţi elevii seminarişti din cei patru ani de studiu, alături de părinţii lor şi tot corpul profesoral format din părinţii profesori de specialitate şi profesorii laici.

Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Director a ţinut un cuvânt de bun venit pentru elevii din anul I, dar şi de responsabilizare pentru ceilalţi din anii mai mari şi a mulţumit Episcopiei pentru bursele lunare acordate elevilor cât şi pentru ajutorul pentru susţinerea mesei elevilor. De asemenea a mulţumit Primăriei şi Consiliului Municipal al Sloboziei pentru implicarea în lucrările de reparaţie şi înfrumuseţare a clădirii instituţiei de învăţământ. Reprezentanţii autorităţilor locale au prezentat mesajele oficiale cu ocazia deschiderii anului şcolar.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu i-a binecuvântat pe profesori şi pe elevi şi i-a îndemnat să fie făclii aprinse, care să lumineze celor din întuneric, ca prin educaţia creştină să umple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce în societatea românească. Preasfinţia Sa le-a arătat elevilor că, din acest an şcolar, au la dispoziţie pentru activitatea liturgică şi rugăciune paraclisul centrului eparhial, biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina şi i-a îndemnat pe elevi la responsabilitate atât în actul de învăţământ cât şi în atitudinea morală creştină.

Rămânem în legătură
Să începem