Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

10 iunie 2012 – Centenarul parohiei Grădiștea, Protopopiatul Călărași

Duminică, 10 iunie 2012, s-au împlinit 100 de ani de la târnosirea Bisericii din Grădiștea ce poartă hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a fost întâmpinat la intrarea în biserică cu pâine, sare şi flori de mulţime de credincioşi din Grădiștea şi din localităţile învecinate, dar şi autorităţile locale.

Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, printre care preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu și Manuel Rusu şi părintele Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași.

La acest moment aniversar, Întâistătătorul Eparhiei a hirotonit diacon pe tânărul Daniel Costin Mihai, pe seama parohiei Ștefan Vodă cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, Protopopiatul Călăraşi.

La momentul predicii, Preasfinția Sa, a explicat pericopa evanghelică, vorbind despre prăznuirea tuturor Sfinților ce să săvârșește în această Duminică, sfinții fiind rodul lucrării Sfântului Duh în lume.

După Sfânta Liturghie, în biserica parohială din Grădiștea s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători.

Preasfinția Sa a vizitat, apoi, parohiile Ceacu și Cunești.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.