Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

7 ani de lucrare binecuvântată în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Marți,28 iunie 2016, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial,sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

MembriiPermanenței Consiliului Eparhial a întâmpinat pe Chiriarhul locului cu imnularhieresc, întrucât astăzi se împlinesc 7 ani de la Întronizarea PreasfințieiSale ca arhipăstor al Bărăganului.

UrmândOrdinea de Zi a Permanenței Consiliului Eparhial, Preasfinția Sa a invitatpărinții și doamnele consilieri să susțină referatele, pentru a se aproba măsuripentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ –patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopieinoastre.

Dinhotărârile Permanenței Consiliului Eparhial amintim:

– S-a aprobatacordarea de ranguri și distincții bisericești pentru preoții Eparhiei;

– S-a aprobatajutorarea unor biserici sărace, care desfășoară lucrări de restaurare și înfrumusețare;

– S-a a probatrealizarea unei agende săptămânale cu evenimentele care vor avea loc înEparhie. Sectoarele de activitate al Centrului Eparhial și Protopopiateletrebuie să informeze în scris Sectorul Mass-Media de evenimentele ce vor avealoc în Eparhie și astfel noi să le putem promova pe structurile noastre media,dar și ale Patriarhiei;

-S-au aprobat ajutoare financiare pentru cazuri medicale deosebite.

PreacuviosulPărinte Arhimandrit Rafail a adresat cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale, iarla sfârșitul ședinței de lucru, membrii Permanenței Consiliului Eparhial auacordat Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU Colanul Ordinului „CruceaSloboziei” pentru cei 7 ani de rodnică și părintească lucrare în EpiscopiaSloboziei și Călărașilor.

Rămânem în legătură
Să începem