Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Călăraşi

Joi, 2 iunie2016, a avut loc prima Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care apurtat titlul „2016 – Anul omagial al educaţiei religioase a tineretuluicreştin ortodox”, care a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate aleJudeţului Călăraşi: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu.

Preasfinţia Sa aparticipat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” dinmunicipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-se la Sala amfiteatrua Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În cuvântul său,Preasfinţia Sa a vorbit despre importanța educației religioase a tinerilor,având în vedere rolul lor în viitorul societății românești și în Biserică, visa vis de agresiunea la care sunt supuși în societatea românească de astăzi.Neputând să le ofere modele de viață, societatea alienată a zilelor noastre, lese oferă surogate, singură Biserica arătându-le „Calea, Adevărul și Viața”,Care este Mântuitorul Iisus Hristos.

Subiectulconferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenţi selectaţi pentrualcătuirea referatelor, din cei nouă referenţi de la cele trei protopopiate:preotul Cornel Vasilică Andrei, de la parohia Ogoru, Protopopiatul Lehliu,preotul George Silviu Dinu de la parohia Gălbinași, Protopopiatul Oltenița șipreotul Mișu Spiroiu Oprică Gabriel de la parohia Bogata, ProtopopiatulCălărași.

Preasfinţia Sa adat cuvântul preoţilor care au dorit să completeze referatele cu aspecte dinexperiența slujirii. Au vorbit următorii preoți: Cosmin Ionuț SmarandaCătănoaia de la parohia Călăreți, Protopopiatul Lehliu, Ionuț Maldeș de laparohia Șoldanu și Constantin Cristian Vasile de la parohia Curcani,Protopopiatul Oltenița, Nicușor Dumitru de la parohia Dorobanțu și DănuțNoapteș de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

La sfârșitulconferinței Preasfinția Sa a dat cuvântul părinților consilieri, care auprezentat problemele actuale din Episcopia noastră.

Tot în aceastăzi, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu împreună cu o parte din consilieriiCentrului Eparhial au vizitat Muzeul Municipal din Călărași.

Rămânem în legătură
Să începem