Protopopiate

Vernisajul Expoziției naționale „Înălțarea lui Hristos” și premierea câștigătorilor

14 Jun 2021
07:41

         În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paști, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Praznicul Înălțării Domnului.

      Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, joi, 10 iunie 2021, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” din municipiu și Primăria Slobozia a desfășurat ediția a XIV-a a Expoziției naționale „Înălțarea lui Hristos”.

       Vernisajul a avut loc în holul Centrului Cultural, în prezența Preacuviosului Părinte Rafail, Vicar Eparhial, a domnului primar Dragoș Soare, a domnului viceprimar Gabriel Mușat, a doamnei manager Clementina Tudor, a cadrelor didactice, părinților și bineînțeles, copiilor. 

       Tema expoziției a fost „Sărbătoarea Înălțării Domnului” și a avut două secțiuni: Pictură și Colaj, pe trei categorii de vârstă: 3-4 ani, 4-5 ani și 5-6 ani.

      Evenimentul, prezentat de doamna Clementina Tudor, s-a deschis cu un cuvânt al Preacuviosului Părinte Vicar care a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea Preasfinției Sale și a continuat cu alocuțiuni susținute de domnul primar Dragoș Soare, părintele protopop Laurențiu Cioranu și doamna director Mihaela Diancof, prin care au felicitat toți copii și pe îndrumătorii acestora pentru lucrările realizate. De asemenea, părintele protopop Laurențiu Cioranu a mulțumit Preasfinției Sale pentru desemnarea câștigătorului Premiului Special, dar și doamnei Giorgica Ezeanu și domnului Adin Diaconescu, pentru jurizarea lucrărilor participante.

        Apoi, Preacuviosului Părinte Vicar, domnul primar Dragoș Soare și doamna Mihaela Diancof, director al grădiniței partenere, au oferit câștigătorilor diplome, icoane, obiecte religioase și cadouri. 

       Protopopiatul Slobozia și Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” Slobozia mulțumesc tuturor celor implicați și felicită în mod deosebit pe micii artiști, care prin lucrările realizate cu multă sensibilitate au adus vestea Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos.

      A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia