Noutăți

Tradiția slujbei arhierești a continuat și în acest an la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Slobozia

26 Oct 2020
14:54

Luni, 26 octombrie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dimitrie” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți şi diaconi, în prezența multor credincioși.

 

Pentru cinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul acestei biserici, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu a fost adusă, încă din ziua de Vineri, 23 octombrie, racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, aduse de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Urziceni.

 

Credincioşii au simțit bucuria comuniunii și binecuvântarea lui Dumnezeu prin sfinții Săi şi au înălțat rugăciuni înaintea sfinților lui Dumnezeu pentru sănătate şi mântuire la Sfânta Liturghie, săvârșită sub protia Chiriarhului.

 

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de studenți ai Facultății de Teologie din București dirijați de părinte profesor Daniel Vasile.

 

Tot în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Daniel Adrian Alexe, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Ulești din cadrul Protopopiatului Urziceni.

 

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Episcop a vorbit despre exemplul de credință jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisirea și trăirea credinței ortodoxe în lumea secularizantă de azi. Preasfinția Sa i-a felicitat pe preoții slujitori şi membrii comunității parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală și socială a parohiei.

 

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici. 

 

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba săvârșită cu ocazia hramului parohiei și a felicitat pe toți credincioșii care poartă numele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Foto: Mihai Popîrlan / Episcopia Sloboziei și Călărașilor