Protopopiate

Slujbă arhierească la Biserica Albastră din Amara

06 Jun 2021
12:39

      Duminică, 6 iunie 2021,  Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Parohia „Schimbarea la Față” (Biserica Albastră) din Amara.

      Sub protia Preasfinției Sale au slujit, preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Cristi Gavrilă, Marius Gabriel Purcărea și Nicușor – Silviu Dascălu, preoți și diaconi. 

      Dialogul liturgic a fost întreținut de către un grup de teologi dirijați de către preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

      Alături de credincioși, la Sfânta Liturghie s-au rugat reprezentanți ai autorităților locale.

      Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat Grupul catehetic „Biserica Albastră” al parohiei, care a interpretat la vremea chinonicului mai multe cântări religioase.

      În cuvântul de învățătură, Ierarhul  a vorbit credincioșilor despre vindecarea orbului din naștere și cum ne putem vindeca de cumplita robie a patimilor și de orbirea sufletelor noastre, prin părăsirea păcatelor care ne robesc, prin întoarcerea din nou la Hristos. Adică să urmăm orbului vindecat din Evanghelia de azi, pe care l-a întrebat Hristos: „Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu? Și el a răspuns din toată inima: Cred, Doamne. Și s-a închinat Lui!” (Ioan 9, 38). 

      Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.